Don't grow with the flow.

Vakidioten noemen we onszelf niet zomaar. De techniek zit in ons bloed, al generaties lang. Drie, om precies te zijn.

2023

Verkade Klimaat viert haar 90-jarig bestaan vanuit een prachtig nieuw pand aan de Turfschipper in Wateringen. Sinds haar oprichting is het bedrijf veranderd van een eenmanszaak naar een bv met meer dan 70 medewerkers. Inmiddels is Verkade uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. Gerichte oplossingen en slimme technieken worden in binnen- en buitenland toegepast.

2022

Door de groei van de vraag naar verduurzaming binnen (luxe) particuliere woningen, zet Verkade Klimaat een aparte tak Woningen op.

2016

De eerste grootschalige aardwarmte-installatie wordt geïnstalleerd. 

2013

Het eerste geothermieproject wordt geïnstalleerd in Slovenië. 

2007

Het eerste grote project met warmtepompen en een aquifer in de tuinbouw wordt geïnstalleerd. 

2002

Met de oprichting van Verkade Climate B.V. starten de eerste serieuze exportprojecten. 

2001

De eerste warmtepomp met gesloten bronnen wordt geïnstalleerd.

1992

Ronald, zoon van Martin, treedt officieel in dienst bij het bedrijf van zijn vader. Hij richt zich eerst gericht op de uitbreiding van de utiliteitsafdeling en daarna op de export van de tuinbouwinstallaties.

1972

De eerste aardgasketel in de tuinbouw wordt geïnstalleerd.

1965

Martin, zoon van Tinus Verkade, komt in het bedrijf en start met de realisatie van de nieuwbouw van het bedrijfspand aan de Kerkstraat in Kwintsheul. Martin zet ook de afdeling Utiliteit, waaronder kantoren en industrie vallen, op. Woningen waren in eerste instantie nog onverwarmd, maar door de opkomst van de cv-ketel maakt Verkade een snelle groei door.

1933

M.M. (Tinus) Verkade
M.M. (Tinus) Verkade

M.M. (Tinus) Verkade, richt de eenmanszaak M.M. Verkade Centr. Verwarming op, met als thuisbasis het Gemaal aan de Zweth. De focus van de werkzaamheden ligt op de tuinbouw, waar de energiebronnen veranderden van kolen, naar olie en uiteindelijk naar aardgas.

Zo pakken
wij het aan.

Als je slimmer wilt zijn en het uiterste wilt bereiken, moet je ook een gezonde dosis eigenwijsheid hebben. Soms tegen de stroom in en zaken grondig onderzoeken. Die blik maakt het spannend en brengt de mooiste nieuwe dingen.

01

Uitdagingen
aangaan.

Verduurzamen? Wij bedenken een gepaste oplossing. Niets is ons te gek. Bring it on!

02

Hoogste kwaliteit
nastreven.

Een ideaal klimaat is essentieel voor het welzijn van mens en gewas. Je mag dus ook enkel hoge kwaliteit oplossingen van ons verwachten.

03

Afspraken
nakomen.

Duidelijke afspraken en heldere communicatie, daar valt of staat alles mee. Wij zijn recht-door-zee. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.

04

Klaarstaan voor
onze klant.

Onze missie: het ideale klimaat realiseren bij onze klanten. We zetten alles op alles om een goede service te leveren aan onze klant en daar zijn we trots op.

POENK

Ellenlange projectvergaderingen, daar doen wij niet aan. Onze focus ligt op kwaliteit. Iedere week bespreken we de actiepunten van het project kort en to the point tijdens onze POENK-meetings. Zo zijn alle projectteamleden continu op de hoogte van de status van het project - en kunnen de leden elkaar ondersteunen waar nodig.

Zo gaan wij
met elkaar om.

We zijn allemaal net een beetje anders, maar wel even waardevol. En zo behandelen we elkaar dus ook. Uiteraard zijn we het niet altijd met elkaar eens, maar we blijven altijd respectvol naar elkaar.

01

Een echt familiebedrijf.

Korte lijntjes en warme banden. Iedereen is een naam, geen nummertje. Er is altijd oog voor elkaar. Samen zijn we een team.

02

Samenwerken.

Zonder elkaar komen we er niet. We hebben allemaal een eigen taak, maar hetzelfde doel voor ogen. Dat doel bereiken we door samen te werken.

03

Elkaar helpen
groeien.

We zijn zo sterk als de zwakste schakel. En dus zorgen we ervoor dat we geen zwakke schakels hebben. We helpen elkaar continu verbeteren.

04

Samen plezier
hebben.

Een goede afwisseling tussen inspanning en ontspanning vinden we erg belangrijk. We organiseren dus regelmatig gezellige activiteiten, maar sporten ook vaak samen.

Tradities.

Ons 90-jarig bestaan betekent: 90 jaar aan tradities. Zo genieten we iedere zomer samen met onze partners en kinderen van een heerlijke BBQ. In de winter vieren we samen Sinterklaas en schuiven we met foute kersttrui en al aan bij ons kerstontbijt. 

Vrijmibo's.

Op vrijdagen sluiten we om 15:15 uur - met goede reden: onze vrijmibo. Een keer per kwartaal pakken we het grootser aan. Wie wil, kan vertellen over het project waar hij of zij mee bezig is of een persoonlijk nieuwtje delen. Zo houden we het familiegevoel erin.

Sportevenementen.

Bij Verkade weten we: bewegen is gezond. We stimuleren onze collega's dus graag om in beweging te blijven. En dus doen we regelmatig samen mee aan sportevenementen en organiseren we zelf sportdagen. 

Verhalen
van collega's.

Projectleider Utiliteit

'Iets achterlaten dat perfect werkt, geeft een heerlijk gevoel'

'Tot vier jaar geleden werkte ik bij een grote landelijke installateur als projectcoördinator, maar ik merkte daar dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging.'

Servicecoördinator Particulier

'Ik voel me hier zo thuis dat het lijkt alsof ik hier al heel lang werk'

'Door het enthousiasme waarmee mijn broer altijd over Verkade spreekt, besloot ik ook te solliciteren - ‘een leuk bedrijf, groot in omvang en kleinschalig in omgang'.'

Installatiemonteur

'Soms lekker meters maken, dan weer uitdagend denkwerk'

'Na een snuffelstage startte ik als 17-jarige bij Verkade Klimaat. Acht jaar later ben ik er nog steeds niet uitgeleerd.'

 

Klaar voor de
uitdaging?

Stilstaan is geen optie in de techniek. De techniek is continu in ontwikkeling en wij als techneuten dus ook. Alleen met up-to-date kennis kunnen we de best passende klimaatoplossing realiseren. Zoek jij ook graag steeds de uitdaging op in je werk en ben je bereid jezelf continu te verbeteren? Dan dagen wij je uit contact met ons op te nemen.

Bekijk onze vacatures